Het behandelplan

Wat kan ik als psycholoog voor je betekenen?

Arend Wissink van Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Kennismaking

Kennismaken met deze psycholoog voor Borne en Hengelo

Blijf niet zitten met een depressie of met een angststoornis. Een psycholoog helpt je graag met een duwtje in de juiste richting, waardoor je daarna het heft weer in eigen handen kunt nemen. Je kunt bij mij zonder doorverwijzing van je huisarts terecht. Als je aanvullend verzekerd bent, wordt je behandeling zelfs voor een groot deel vergoed en gaat dit niet ten koste van je eigen risico.

In een eerste gesprek leren we elkaar kennen. We kijken samen naar wat je dwars zit en ik geef je een idee van hoe je behandelplan er uitziet. Dit gesprek is natuurlijk kosteloos, je weet vooraf niet of je een klik hebt.

Behandeling

De werkwijze van Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Veel voorkomende klachten in mijn praktijk zijn depressie, angst of een burn-out maar ook bij relatieproblemen, rouw of verlies kun je uit mijn kennis putten. Ik help je om je leed een plek te geven, zodat jij weer op eigen kracht verder kunt! Je krijgt meer rust en kunt je weer richten op de toekomst. De weg van verandering zit hem voornamelijk in het samenspel tussen psycholoog en cliënt.

Bij een burn-out help ik je met een combinatie van psychologische hulp, werkgerelateerde advisering en begeleiding bij de weg terug naar werk: je staat dus niet alleen!

De werkwijze van Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Neem contact op

De eerste stap is het inschakelen van hulp

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Samen werken we in een kort behandelplan naar een vrolijkere jij.

Behandelen van angst

Blijvende angst ontstaat vaak uit een herhaling van meerdere vergelijkbare vervelende situaties of vanuit een traumatisch ervaren gebeurtenis. Uit zelfbescherming blokkeert ons brein deze emotionele gebeurtenissen waardoor verwerking niet start zoals de bedoeling is maar de lading net zo heftig is als deze oorspronkelijk was. Het gevolg hiervan is dat u vergelijkbare situaties gaat vermijden waardoor de pijn steeds erger lijkt te worden.

De meest succesvolle behandeling van angst is de EMDR-therapie. We halen het slot van de emotionele hersenen af en verwijderen de heftige lading daarvan, direct na de sessies is er al resultaat merkbaar. Angsten voor bijvoorbeeld spinnen of autorijden na een ongeluk zijn na 2 of 3 sessies al geheeld. Complexe of meervoudige angsten of erge trauma's hebben meerdere sessies nodig, aar stukje bij beetje komt ook dan het herstel in zicht.

Behandelen van depressie

Depressie kan een duidelijke oorzaak hebben of helemaal niet. De behandeling verschilt daardoor. EMDR kan worden ingezet, net zoals bijv. RET-therapie, focusing of imaginatie. Het (therapeutische) gesprek neemt natuurlijk een belangrijke plek in, jij krijgt de tijd om te vertellen wat je dwars zit. Je leert om je problemen een plek te geven, opbouwende en afbrekende emoties te herkennen en hoe je daar het beste mee om kan gaan. In 6 tot 10 behandelingen werken we aan een beter zelfbeeld, zodat je de nare gevoelens een plek kunt geven.

De moeilijkste stap is het vragen om hulp. Aarzel niet en neem gewoon contact met me op. Je zult zien dat je je snel beter voelt.