Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Wat doe ik

Wat kan ik als psycholoog voor je betekenen?

Arend Wissink van Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Welke klachten behandel ik?

Deze praktijk behandelt klachten die onder de noemer van depressie of angst vallen. Allebei klinken ze heel heftig, maar je kunt al last hebben van problematiek die heel erg gerelateerd is aan depressie of angst.

Bijvoorbeeld:
Niet goed in je vel zitten, je somber voelen
Hoog gevoeligheid (HSP), waardoor je emotioneel snel geraakt bent, een negatief zelfbeeld hebt ontwikkeld
Verdrietig zijn zonder duidelijke aanleiding
Te vaak schuldgevoelens hebben en blijven houden
Een continu gevoel van spanning bij je dragen
Onbegrepen paniekaanvallen hebben
Problemen hebben in/met relaties
Veel te lang met rouw blijven zitten
Vinden dat het leven geen toekomst of zin meer heeft

Of arbeidsgerelateerde vraagstukken zoals:
Overspannenheid of Burn-out
Niet goed weten om te gaan met werkstress
Niet weten hoe adequaat te communiceren met sommige collega's of je baas
Verzanden in de politieke omgeving op je werk
Je vragen stellen over het nog passend zijn van je werk

Kennismaking:

Woon je in de buurt van Hengelo, Delden of Borne dan kun je eerst langskomen om kennis te maken.

Eerst samen onderzoeken wat jij nodig hebt

Blijf niet zitten met een depressie of met je angsten. Een psycholoog helpt je graag om je een duwtje te geven in de juiste richting, waardoor je daarna het heft weer in eigen handen kunt nemen. Vrijwel altijd kom je sterker uit de sessies. Je kunt bij mij zonder doorverwijzing van je huisarts terecht. Als je aanvullend verzekerd bent, wordt je behandeling voor ongeveer de helft vergoed en in tegenstelling tot de GGZ, gaat dit niet ten koste van je eigen risico.

In een eerste gesprek leren we elkaar kennen. We kijken samen naar waar je precies hulp voor zoekt en ik geef je een idee over het behandeltraject.

Voor een kennismakingsgesprek reken ik ongeveer de helft van een sessie: 40€.

Wat is de werkwijze, waar staat Paktijk voor psychologie Mens & Functie voor?

Veel voorkomende klachten in mijn praktijk zijn depressie, angst of een burn-out maar ook bij relatieproblemen, rouw of verlies kun je uit mijn kennis putten. Ik help je om je leed een plek te geven, zodat jij weer op eigen kracht verder kunt! Je krijgt meer rust en kunt je weer richten op de toekomst. De weg van verandering zit hem voornamelijk in het samenspel tussen cliënt en psycholoog, u/jij en ik.

Bij een burn-out help ik je met een combinatie van psychologische hulp, werkgerelateerde advisering en begeleiding bij de weg terug naar werk: je staat dus niet alleen!

De werkwijze van Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Neem contact op

De eerste stap is het inschakelen van hulp

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Samen geven we dan structuur aan je problematiek en stemmen we af over het behandeltraject.

De behandeling van angst

Blijvende angst ontstaat vaak uit een herhaling van meerdere vergelijkbare vervelende situaties of vanuit een traumatisch ervaren gebeurtenis. Uit zelfbescherming blokkeert ons brein deze emotionele gebeurtenissen waardoor verwerking niet start zoals de bedoeling is maar de lading net zo heftig voelt als deze oorspronkelijk was. Het gevolg hiervan is dat u vergelijkbare situaties gaat vermijden waardoor de pijn steeds erger lijkt te worden.

De meest succesvolle behandeling van angst is de EMDR-therapie. We halen het slot van de emotionele hersenen af en verwijderen de heftige lading daarvan, direct na de sessies is er al resultaat merkbaar. Angsten voor bijvoorbeeld spinnen of autorijden na een ongeluk zijn na 2 of 3 sessies al geheeld. Complexe of meervoudige angsten of erge trauma's hebben meerdere sessies nodig, maar stukje bij beetje komt ook dan het herstel in zicht.

Ook een cognitieve benadering van de angst kan of zal onderdeel zijn van de behandeling. Altijd zal een analytische benadering nodig zijn in de eerste sessies. De ene keer ligt het cognitieve op de voorgrond, de andere keer worden emotieve technieken ingezet, soms is een combinatie nodig: eerst EMDR en daarna cognitief de situatie benaderen.

De behandeling van depressie

Depressie kan een duidelijke oorzaak hebben of helemaal niet. De behandeling verschilt daardoor. EMDR kan worden ingezet, net zoals bijv. RET-therapie, focusing of imaginatie. Het (therapeutische) gesprek neemt natuurlijk een belangrijke plek in, jij krijgt de tijd om te vertellen wat je dwars zit. Je leert om je problemen een plek te geven, opbouwende en afbrekende emoties te herkennen en hoe je daar het beste mee om kan gaan. In 6 tot 10 behandelingen werken we aan een beter zelfbeeld, zodat je de nare gevoelens een plek kunt geven.

De moeilijkste stap is het vragen om hulp. Aarzel niet en neem gewoon contact met me op. Je zult zien dat je je snel beter voelt.

Logo Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Adres

Seringenstraat 2, 7621 CZ Borne

KVK: 57154422
Btw-identificatienummer: NL002180804B11

Registraties

NIP-registratienummer: 215634
RBCZ/TCZ licentie: 170977R
NFG-registratienummer: 8393
AGB-code praktijk: 94062553
AGB-code zorgverlener: 90101927

Telefoonnummer

Links

Psycholoog in Hengelo
Psycholoog in Borne
Psycholoog in Delden
NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)
RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)