Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Wat doe ik

Wat kan ik als therapeut voor je betekenen?

Arend Wissink van Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Wat behandel ik?

Je kunt bij mij terecht voor klachten van diverse aard, om je te helpen geef ik hieronder enkele voorbeelden.

Vraagstukken van persoonlijke aard:
Je bent emotioneel snel geraakt en je zelfbeeld kan wel een 'boost' gebruiken.
Je voelt je soms verdrietig maar weet niet goed waarom.
Je wilt graag wat meer zorgeloos door het leven zonder schuldgevoel.
Je zit erg lang met rouw en wilt dat je dit eindelijk achter je kunt laten.
Je bent op zoek naar een duidelijk doel in het leven maar komt er niet goed uit.

Of werkgerelateerde vraagstukken zoals:

Je wilt dat continue stressgevoel van je afschudden.
Je wilt leren om beter te communiceren in moeilijke situaties.
Je wilt kunnen overleven in het politieke spanningsveld op je werk maar je vraagt je af hoe je dat doen moet.
Je stelt je de vraag of dit werk je nog wel past.

Kennismaking:

Woon je in de buurt van Hengelo, Delden of Borne dan kun je eerst langskomen om kennis te maken.

Eerst samen onderzoeken wat jij nodig hebt

Behandelen begint met een goed onderzoek naar jouw hulpvraag. Met een ruime (levens)ervaring en kennis help ik je graag om helder te krijgen wat belangrijk is en wat bijzaak. Vaak zie je dat wat wordt uitgelegd als 'schuld' gewoonweg een keuze is die verkeerd heeft uitgepakt. Het inzien hiervan kan soms verhelderend en bevrijdend werken. Graag help ik je om je sterker en zekerder te voelen, meer vertrouwen te hebben in jezelf. Vrijwel altijd kom je sterker uit de sessies.

Je kunt bij mij zonder doorverwijzing van je huisarts terecht. Als je aanvullend verzekerd bent, wordt je behandeling voor ongeveer de helft vergoed en in tegenstelling tot de GGZ, gaat dit niet ten koste van je eigen risico.

In een eerste gesprek leren we elkaar kennen. We kijken samen naar waar je precies hulp voor zoekt en ik geef je een idee over het behandeltraject.

Voor een kennismakingsgesprek reken ik ongeveer de helft van een sessie: 40€.

Wat is de werkwijze en waar sta ik als therapeut voor?

De weg van verandering zit hem voornamelijk in het samenspel tussen cliënt en therapeut, jij en ik. Het relatie-aspect en de aandacht voor jou, met welke opvatting of vraagstuk je ook komt vind ik erg belangrijk.

Natuurlijk is ook de behandelmethode van belang: vele behandelmethodes richten zich op de manier van communiceren (bijv. Rationeel Emotieve Therapie en motiverende gespreksvoering), andere hebben een meer typisch en protocollair karakter zoals EMDR en EFT.

Elke behandeling is een mix van gesprek - 'het hart luchten', samen uitzoeken waar de problematiek zijn oorzaak vindt en de juiste behandelvorm kiezen. Soms is dat bekend en redelijk voorspelbaar (bij de meer protocollaire vormen), soms volgt het gesprek zijn eigen weg om dichter bij een oplossing te komen.

De werkwijze van Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Neem contact op

De eerste stap is het inschakelen van hulp

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Samen geven we dan structuur aan je problematiek en stemmen we af over het behandeltraject.

De behandeling van angst

Blijvende angst ontstaat vaak uit een herhaling van meerdere vergelijkbare vervelende situaties of vanuit een traumatisch ervaren gebeurtenis. Uit zelfbescherming blokkeert ons brein deze emotionele gebeurtenis waardoor verwerking niet start zoals de bedoeling is maar de lading net zo heftig voelt als deze oorspronkelijk was. Het gevolg hiervan is dat je vergelijkbare situaties gaat vermijden waardoor de pijn steeds erger lijkt te worden.

De meest succesvolle behandeling van angst is de EMDR-therapie. Deze therapie grijpt in op de emotionele lading en verzacht deze. Doordat we ook het verstand erbij laten komen snappen we a.h.w. onze emoties en halen we ze uit het angstsysteem. Direct na de sessies is er al resultaat merkbaar. Angsten voor bijvoorbeeld spinnen of autorijden na een ongeluk zijn vaak na 2 of 3 sessies al geheeld. Complexe of meervoudige angsten of erge trauma's hebben meerdere sessies nodig, maar stukje bij beetje komt ook dan het herstel in zicht.

Ook een cognitieve benadering van de angst kan of zal onderdeel zijn van de behandeling. Altijd zal een analyse plaatsvinden in de eerste sessies. De ene keer ligt het cognitieve op de voorgrond, de andere keer worden emotieve technieken ingezet, soms is een combinatie nodig: eerst EMDR en daarna cognitief de situatie benaderen.

De behandeling van neerslachtigheid

Depressieve klachten kunnen een duidelijke oorzaak hebben of helemaal niet. De behandeling verschilt daardoor. EMDR kan worden ingezet, net zoals bijv. RET-therapie, focusing of imaginatie. Het (therapeutische) gesprek neemt natuurlijk een belangrijke plek in, jij krijgt de tijd om te vertellen wat je dwars zit en de gelegenheid om je gevoelens hierover te uiten. Je leert om je problemen een plek te geven, opbouwende en afbrekende gevoelens te herkennen en je krijgt inzicht hoe je daar het beste mee om kan gaan. In 6 tot 10 behandelingen werken we aan een positiever zelfbeeld, zodat je de nare gevoelens een plek kunt geven.

De moeilijkste stap is het vragen om hulp. Aarzel niet en neem gewoon contact met me op. Je zult zien dat je je snel beter voelt.

Logo Praktijk voor psychologie Mens & Functie

Adres

Seringenstraat 2, 7621 CZ Borne
Parkeren mag op de eigen oprit.

Praktijk

KVK-nummer, BTW-identificatienummer en AGB-code Praktijk aanwezig en op aanvraag verkrijgbaar.

Andere opvraagbare registraties

NIP-registratienummer
RBCZ/TCZ licentie
NFG-registratienumme
AGB-code zorgverlener

Telefoonnummer

Links

Psycholoog in Hengelo
Psycholoog in Borne
Psycholoog in Delden
NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)
RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)