Steun nodig bij een burn-out? Praktijk voor Psychologie Mens & Functie bekijkt je situatie;

Burn-out: de mens én de functie gecrasht!

Mens & Functie helpt bij werkgerelateerde problemen

Het werkende leven roept veel vragen op en kan leiden tot intense onzekerheid en stress. Kun je de baan wel aan, is het werk wellicht te moeilijk, is de werkdruk te hoog of is er een algemeen gevoel van spanning? Ga je te lang door dan kun je overspannen worden, ga je nog langer door dan riskeer je een burn-out.

En wat als je van baan wilt wisselen, maar je hebt geen idee wat je kiezen moet? Wat wil je nou echt en kun je dat onder woorden brengen? Wat kun je allemaal? Welke banen bestaan er allemaal? Praktijk Mens & Functie helpt je om jouw eigen wensen scherp in het vizier te krijgen, ook als je nog student bent!

Verschijnselen bij een burn-out

Vaak begint het met een overspannen gevoel. Als je geen rust neemt, ontstaan er geestelijke en lichamelijke problemen zoals:

 • depressieve gevoelens;
 • vermoeidheid en lusteloosheid;
 • prikkelbaarheid en piekeren;
 • emotionele labiliteit.

Elke vorm van werk wordt problematisch. Het gezin en vriendschappen gaan eronder leiden.

Vragen? Stel ze gerust!

1/ Burn-out

Bij een burn-out ben je de overspannenheid voorbij. Je functioneert op meestal meerdere gebieden ver onder je kunnen en bent moe, depressief etc. en wat je ook probeert, zelf kom je er niet meer bovenop.

De behandeling van een burn-out pak ik aan volgens een protocol, ontwikkeld door Keijsers, Vossen, Kriens, Boelaars en Hoogduin. Het omvat behalve de geestelijke zorg ook de aandacht voor andere zaken die terugval voorkomen:

 • aandacht voor vermoeidheid en de persoon zelf.
 • testen en afstemmen wat je nog kunt en wat niet;
 • aanpak van depressieve en contraproductieve denkwijzen;
 • aanpak van timemanagement en conflicten op de werkvloer;

Na de behandeling vindt ook de nodige nazorg plaats.

2/ Studieadvies (tijdelijk niet beschikbaar)

Het helpen van leerlingen die op de middelbare school zitten in hun zoektocht naar een opleiding/beroep is iets waar ik veel ervaring mee heb.

Op dit moment wil ik meer uit deze dienst halen en iedereen die komt tot op het laatste stukje keuze kunnen begeleiden. Hiertoe ben ik afgestapt van de huidig gebruikte tests, methoden en planning en is een nieuwe, meer uitgebreide/diepgaandere testbatterij in onderzoek.

Deze dienst start ik pas weer op, als ik volledig tevreden ben met de gebruikte tests en methode en als ik ervan overtuigd ben dat ik de efficiëntie kan bieden die ik wil bereiken en als ik de snelheid kan leveren die past bij een studiekeuze-onderzoek.

Opm.: deze dienst verschilt van de loopbaancoaching!

3/ Loopbaancoaching voor werkenden

Ben je door je langdurige baan vastgeroest in een patroon waar je langzaamaan steeds ongelukkiger van wordt? Wordt het tijd om van baan te switchen? Of ben je net ontslagen, en heb je geen idee wat je moet kiezen? Als je hiermee zit is het goed om eens samen te kijken naar jouw situatie!

Het loopbaan coaching traject vraagt om een persoonlijke aanpak. We doorlopen enkele van de volgende stappen.

 • Jouw huidige situatie analyseren we grondig. Je hebt al een redelijk beeld van waar je staat en wat je wilt.
 • We gaan dieper in op zaken waar je in het beroepsleven tegenaan loopt. 
 • We bekijken de negatieve gevolgen van zaken als ontslag op een rustige manier.
 • Je krijgt coaching bij problemen die het krijgen van een nieuwe functie in de weg staan. 

Soms komen ook andere aspecten zoals het sollicitatietraject, het cv, het video-cv en andere presentatiezaken aan bod. Dit gaat altijd in overleg.