Steun nodig bij een burn-out? Praktijk voor Psychologie Mens & Functie bekijkt je situatie;

Burn-out: de mens én de functie gecrasht!

Werk- of studiegerelateerde problemen

Het werkende leven roept veel vragen op en kan leiden tot intense onzekerheid en stress. Kun je de baan wel aan, is het werk wellicht te moeilijk, is de werkdruk te hoog of is er een algemeen gevoel van spanning? Ga je te lang door dan kun je overspannen worden, ga je nog langer door dan wordt je overspannen of riskeer je zelfs een burn-out.

Ook van studenten wordt veel verwacht. Je moet het allemaal zelf betalen en er gelde harde eisen voor het aantal studiepunten dat binnen moet zijn. Laat het niet uit de hand lopen en vraag tijdig om hulp. De praktijk hanteert een studententarief.
Weet je niet of de studie je past of moet je nog gaan kiezen? Doe bij ons het studiekeuzeadviestraject.

En wat als je van baan wilt wisselen, maar je hebt geen idee wat je kiezen moet? Wat wil je nou echt en kun je dat onder woorden brengen? Wat kun je allemaal? Welke banen bestaan er allemaal? Praktijk Mens & Functie helpt je om jouw eigen wensen scherp in het vizier te krijgen, ook als je nog student bent!

Verschijnselen bij een burn-out

Vaak begint het met een overspannen gevoel. Als je geen rust neemt, ontstaan er geestelijke en lichamelijke problemen zoals:

 • depressieve gevoelens;
 • vermoeidheid en lusteloosheid;
 • prikkelbaarheid en piekeren;
 • emotionele labiliteit.

Elke vorm van werk wordt problematisch. Het gezin en vriendschappen gaan eronder leiden.

Vragen? Stel ze gerust!

1/ Burn-out

Bij een burn-out ben je de overspannenheid voorbij. Je functioneert op meestal meerdere gebieden ver onder je kunnen en bent moe, depressief etc. en wat je ook probeert, zelf kom je er niet meer bovenop.

De behandeling van een burn-out pak ik aan volgens een protocol, ontwikkeld door Keijsers, Vossen, Kriens, Boelaars en Hoogduin. Het omvat behalve de geestelijke zorg ook de aandacht voor andere zaken die terugval voorkomen:

 • aandacht voor vermoeidheid en de persoon zelf.
 • testen en afstemmen wat je nog kunt en wat niet;
 • aanpak van depressieve en contraproductieve denkwijzen;
 • aanpak van timemanagement en conflicten op de werkvloer;

Na de behandeling vindt ook de nodige nazorg plaats.

2/ Studieproblematiek

Als student wordt er erg veel van je gevraagd tegenwoordig. Het wordt steeds moeilijker om aan de eisen van de instellingen te voldoen, de lat ligt steeds hoger. Veel studenten hebben het gevoel op hun tenen te lopen en een aantal studenten lukt het niet om aan de eisen te voldoen.

Heb jij last van studiestress? Zie je op tegen elk tentamen? Ga je met angst en beven de lessen tegemoet? Zie je het niet meer zitten om welke andere reden dan ook?

Kom bij ons om hierover te praten en/of je angsten aan te pakken. Ga na of jouw studiemethode efficiënter kan. Samen met jou stemmen we af wel programma het beste bij jou past!

3/ Loopbaancoaching voor werkenden

Ben je door je langdurige baan vastgeroest in een patroon waar je langzaamaan steeds ongelukkiger van wordt? Wordt het tijd om van baan te switchen? Of ben je net ontslagen, en heb je geen idee wat je moet kiezen? Als je hiermee zit is het goed om eens samen te kijken naar jouw situatie!

Het loopbaan coaching traject vraagt om een persoonlijke aanpak. We doorlopen enkele van de volgende stappen.

 • Jouw huidige situatie analyseren we grondig. Je hebt al een redelijk beeld van waar je staat en wat je wilt.
 • We gaan dieper in op zaken waar je in het beroepsleven tegenaan loopt. 
 • We bekijken de negatieve gevolgen van zaken als ontslag op een rustige manier.
 • Je krijgt coaching bij problemen die het krijgen van een nieuwe functie in de weg staan. 

Soms komen ook andere aspecten zoals het sollicitatietraject, het cv, het video-cv en andere presentatiezaken aan bod. Dit gaat altijd in overleg.