Psychologenpraktijk in Hengelo voor deskundige hulp bij een burn-out

Het werkende leven roept veel vragen op en kan leiden tot intense onzekerheid en stress. Kun je de baan wel aan, is het werk wellicht te moeilijk, is de werkdruk te hoog of is er een algemeen gevoel van spanning? Ga je te lang door dan kun je overspannen worden, ga je nog langer door dan riskeer je zelfs een burn-out.


Ook van studenten wordt veel verwacht. Je moet het allemaal zelf betalen en er gelden harde eisen voor het aantal studiepunten dat binnen moet zijn. Laat het niet uit de hand lopen en vraag tijdig om hulp. De praktijk hanteert een studententarief. 

En wat als je van baan wilt wisselen, maar je hebt geen idee wat je kiezen moet? Wat wil je nou echt en kun je dat onder woorden brengen? Wat kun je allemaal? Welke banen bestaan er allemaal? Praktijk Mens & Functie helpt je om jouw eigen wensen scherp in het vizier te krijgen.

Verschijnselen bij een burn-out

Vaak begint het met een overspannen gevoel. Als je geen rust neemt, ontstaan er geestelijke en lichamelijke problemen zoals:

  • Depressieve gevoelens

  • Vermoeidheid en lusteloosheid

  • Prikkelbaarheid en piekeren

  • Emotionele labiliteit

Elke vorm van werk wordt problematisch. Het gezin en vriendschappen gaan eronder leiden.

Vraag een gesprek aan

De problemen

Bij een burn-out ben je de overspannenheid voorbij. Meestal functioneer je op meerdere gebieden ver onder je kunnen en ben je moe, depressief en wat je ook probeert, zelf kom je er niet meer bovenop.


De behandeling van een burn-out pak ik aan volgens een protocol, ontwikkeld door Keijsers, Vossen, Kriens, Boelaars en Hoogduin. Het omvat behalve de geestelijke zorg ook de aandacht voor andere zaken die terugval voorkomen:

  • Aandacht voor vermoeidheid en de persoon zelf.

  • Testen en afstemmen wat je nog kunt en wat niet

  • Aanpak van depressieve en contraproductieve denkwijzen

  • Aanpak van timemanagement en conflicten op de werkvloer

  • Na de behandeling vindt ook de nodige nazorg plaats

Heb je last van studiestress of ben je niet meer gelukkig in je huidige baan? Naast de behandeling van een burn-out kan ik je ook helpen bij studieproblematiek en loopbaancoaching. Kom bij ons om hierover te praten en/of je angsten aan te pakken. Samen stemmen we af welk programma het beste bij jou past.

Praktijk voor psychologie Mens en Functie
Woolderesweg 38 
7555 LA Hengelo

KVK: 57154422

Privacyverklaring

BTW

NL 1976.93.635.B.01

Contactgegevens

Registratie:

NIP-registratienummer: 215634
NFG-registratienummer: 8393

AGB-code praktijk: 90061435

AGB-code zorgverlener: 90101927

Openingstijden:

Maandag 20:00 - 21:30

Dinsdag 19:30 - 21:00

Woensdag 19:30 - 21:00

Donderdag 20:00 - 21:30

Vrijdag 20:00 - 21:30

Algemene Voorwaarden:
Let op!
 Op dit moment is wegens drukte de wachttijd minimaal 1 maand! De algemene voorwaarden worden bij de intake meegegeven, een kopie is verkrijgbaar.

Wetenschappelijke kennis is randvoorwaardelijk, maar mijn hart en intuïtie maken het verschil!