Een depressie is goed te behandelen. Mail je psycholoog in Hengelo;;

Het zwarte gat is niet oneindig diep: daar beneden brandt licht

Bespreek je depressie met een psycholoog in Hengelo

Soms deelt het leven rake klappen uit. Naasten worden ziek of overlijden, we missen kansen en raken vrienden kwijt. Daar hoort verdriet bij. Emoties kunnen een tijd duren, rouw is daar een typisch voorbeeld van. Maar als het volgens jou te lang duurt en je hebt het gevoel dat je leven erdoor belemmerd raakt, dan is het mogelijk dat je last hebt van een depressie. Zorg dat je er snel bij bent want hoe langer de depressie duurt, hoe moeilijker deze is op te lossen! Praktijk voor Psychologie Mens & Functie geeft jou de aandacht die bij je past en die je nodig hebt!

Tekenen van een depressie

Depressies worden gekenmerkt door 1 of meer van de onderstaande verschijnselen:

  • Een langdurige periode van neerslachtigheid
  • Kleine aanleidingen leiden tot grote boosheid of neerslachtigheid
  • Deze gevoelens gaan gepaard met klachten als somberheid en lusteloosheid
  • Ook lichamelijke klachten kunnen optreden, zoals moeheid, hoofdpijn en concentratieverlies
  • Het lukt je zelf niet meer om de situatie te verbeteren, laat staan deze op te lossen

Loop in bovenstaande gevallen niet door, maar zoek professionele hulp. Een behandeling bij een psycholoog zal je blik verruimen. Praktijk voor Psychologie Mens & Functie kan je helpen.

Vraag een gesprek aan

Behandeling

Tijdens het intakegesprek kijken we samen naar de ernst van de depressie. Vaak helpt het al om er op je eigen tempo over te vertellen. De depressie behandelen we door jou inzicht te geven in de krachten die de depressie beïnvloeden en jouw emotionele gevoelens hierbij. Vaak gebruiken we hierbij RET.

Rationeel Emotieve Therapie (RET)
Depressies zijn goed te behandelen met RET-therapie, een vorm van Cognitieve Gedragstherapie waarbij de emoties zelf meer de aandacht krijgen. In deze vorm van therapie leer je problemen te relativeren. Je onderscheidt constructieve emoties van de destructieve. Vaak zijn de destructieve gedachten of emoties aanleiding tot depressie. Constructieve emoties zijn deel van het verwerkingsproces en helpen je de nieuwe situatie onder ogen zien. Door andere keuzes te maken ga je je weer richten op de toekomst en neemt je plezier in het leven toe.

EMDR
Het kan ook voorkomen dat een herhaling van tegenslagen of een onderliggende angst de depressie veroorzaakt. Eén van de manieren waarop we angst kunnen behandelen is via EMDR (zie ook het tabblad Angsten).