Jouw psycholoog in Hengelo biedt hulp bij het overwinnen van je angst

Angst is noodzakelijk omdat het ons waarschuwt tegen gevaarlijke situaties. Bedenk dat jij niet de enige bent met angst, het is een emotie die bij iedereen in bepaalde mate aanwezig is, alleen de mate waarin verschilt. Wanneer de angst niet in verhouding staat tot het gevaar dat je loopt, dan wordt het een beperking of zelfs een gevaar op zich. Je verlamt bijvoorbeeld bij het zien van een spin, vergeet alles tijdens een examen of raakt enorm gestrest als je in een auto stapt. Overmatige angst is goed te behandelen door een psycholoog, er zijn meerdere therapievormen voor.

Wanneer hulp zoeken?

Wanneer ga je bij angst naar een psycholoog?

  • Je mijdt sommige situaties om maar niet bang te hoeven zijn.

  • Je merkt dat je fysieke reacties vertoont op momenten die eigenlijk niet gevaarlijk zijn. Denk aan een versnelde hartslag, een droge mond en zweten.

  • Je ervaart black-outs, paniek of verlammingsverschijnselen.

  • Een angst ontstaat kort na een heftige ervaring zoals een ongeluk, verlies of ziekte.

Is één of meer van de bovenstaande situaties op jou van toepassing? Neem gerust contact op om na te gaan of een behandeling kan helpen.

Neem contact op voor informatie

De behandeling

De meest succesvolle en veelvoorkomende behandeling van angst is de EMDR-therapie

Blijvende angst is vaak een trauma of een herhaling van meerdere vergelijkbare vervelende situaties. Uit zelfbescherming blokkeert ons brein deze emotionele gebeurtenissen. Verwerking gebeurt dus niet, de lading blijft zo heftig als deze oorspronkelijk was. Erger nog is dat je vergelijkbare situaties gaat vermijden... het lijkt wel of het steeds erger voelt!


Met de EMDR-therapie halen we het ‘slot’ van de emotionele hersenen, eindelijk komt dan de verwerking op gang. Meestal start de verwerking al snel, direct tijdens de sessie zijn er al vaak resultaten merkbaar. Eenvoudige angsten helen al na 2 of 3 sessies (bijvoorbeeld

één object zoals spinnenangst of angst om weer te gaan autorijden na een ongeluk), complexe of meervoudige angsten, ernstige trauma's en dergelijke hebben meerdere sessies nodig.


EFT is net als bij depressies uitermate geschikt voor de behandeling van angsten (voor een korte toelichting voor EFT, zie het tabblad Depressies). Als de angst te heftig is voor een behandeling met EMDR, zetten wij vaak EFT in. Ook wordt eerder voor EFT gekozen als er tijdens de sessie geen duidelijk beeld of gevoel kan worden opgewekt bij de angst.

Praktijk voor psychologie Mens en Functie
Woolderesweg 38
7555 LA Hengelo
KVK: 57154422
Privacyverklaring

BTW
NL 00 21 8080 41 11

Contactgegevens

 06-57 68 35 72

 info@mensenfunctie.nl


Registratie

NIP-registratienummer: 215634

NFG-registratienummer: 8393
AGB-code praktijk: 90061435

AGB-code zorgverlener: 90101927

Openingstijden
(bij uitzondering afspraak op zaterdag)

Maandag      20:00 - 21:30 

Dinsdag        20:00 - 21:30
Woensdag    20:00 - 21:30
Donderdag   20:00 - 21:30
Vrijdag           Gesloten
Zaterdag       Gesloten
Zondag          Gesloten

Algemene Voorwaarden

Hoewel de wachttijd varieert, is het meestal mogelijk om binnen 2 à 3 weken een sessie in te plannen. Uitzonderlijk openen we op zaterdag maar enkel op afspraak.
De algemene voorwaarden worden bij de intake meegegeven, een kopie is verkrijgbaar.


Wetenschappelijke kennis is randvoorwaardelijk, maar mijn hart en intuïtie maken het verschil!